teisipäev, 25. oktoober 2011

Mistras

Laupäeva hommikul kell 10 istusime bussi, mis viis Mistrasi. Mistras on linnake natuke üle 5 kilomeetri Spartast eemal. Tegelikult eesmärgiks polnudki linna ise vaid selle kõrval mäe tipus asuv vana linnus.
 Tippu ronimine võttis aega natuke üle tunni ja sisaldas palju naljakaid juhtumeid
puhkepause
sõbrapilte
 ja vägevaid vaateid
 Tippu jõudes pildistamine jätkus
Tagasitee bussipeatusesse läks väga kiiresti, kuid kiisude pildistamiseks tuli kindlasti aega leida
Kuna pilte on väga palju ja ma kõike neid siia ei suuda panna siis albumisse pääseb siit
Tagasi jõudes olime kõik väga näljased seega jalutasime ülikooli ning sõime seal lõunaks moussakat ja mängisime paar tundi unot. 
Õhtuks sättisime end Mariaga jälle baari minekuks valmis
Pühapäeva hommikul ärkasin päris väsinuna, kuna peale selle, et Maria minuga öösiti räägib hakkas ka peegel öösel minuga jutustama (kahjuks või õnneks ei oska ma kreeka keelt, et aru saada millest). Unenäod on ikka huvitavad, hakkasin juba vaikselt harjuma kummaliste helide ja värisevata vooditega siin toas.
Väljas jalutamas käies leidsime ühe pisikese armsa sisaliku
Eile käisime haiglas kus toimus molekulaarbioloogia tund ning jutustasime DNA-st, replikatsioonist, traskriptsioonist, translatsioonist ning nende kasutamisest meditsiinis. Jutt läks nii detailseks, et vahepeal oli ikka päris raske jälgida toimuvat.
Täna hommikul kell 9 algas tund laboris. Kuna loeng oli kreeka keelne siis natuke teooriat jäi saamata, kuid praktiline oli palju huvitavam. Enamikel olid kaasas erinevad materjalid, millest proove võtta. Mind pandi kokku kahe kreeka tüdrukuga, kellest ühega teeb Maria projekti kommunikatsioonides. Maria sai laborikaaslaseks mulle tundmatu kreeka tüdruku. üheks materjaliks mikroskoobi all vaatamiseks oli meie grupil kaasa võetud 10 päeva vana jogurt (minu arvates näeb see jänese moodi välja)
Maria võttis väljas kaasa prooviks lille, mille tolmukas nägi mikroskoobi all väga ilus välja
Paljudel gruppidel olid väga huvitavad materjalid, kuid kahjuks pilti sain teha ainult kahest. Eks järgmine kord proovin rohkem pildistada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar